La Guàrdia Civil ha desmantellat a Capmany un cultiu d'11.700 plantes de marihuana, si aquesta droga arribés al mercat negre.

Els agents de la Jonquera han detingut quatre persones pels fets i també han intervingut un rifle i un revòlver. Per aquest motiu, els arrestats, de nacionalitat espanyola estan acusats de ser els presumptes autors de dos delictes: un contra la salut pública i l'altra, per tinença il·lícita d'armes.

Aquest és el comís més elevat d'aquesta droga que ha fet el cos policial el 2019. En els dos últims mesos, la Guàrdia Civil ha comissat més de 18.000 plantes, amb un pes total aproximat de 3.000 quilos.

El desmantellament d'aquesta plantació es va fer el dia 4 de setembre el matí en una zona anomenada Els afores-Torrelles, de Capmany. Abans de l'explotació de l'operatiu policial, els agents van estar durant alguns dies fent vigilàncies per la zona. Van poder comprovar que diverses persones anaven sovint fins a una finca d'aquesta zona del municipi.

A les nou del matí, del 4 de setembre, els policies van explotar l'operació policial i van identificar quatre persones que es trobaven a la finca i a més, van comprovar que als voltants de la finca hi havia una gran plantació de marihuana amb plantes d'un metre aproximadament.

En total van localitzar 11.700 plantes que van pesar 800 quilos i el seu valor aproximat és d'1.100.000 euros.

Durant la inspecció els agents van confiscar més de diversos estris per al cultiu de les plantes, d'un rifle marca Winchester, model 94, del calibre 30X30 municionat amb sis cartutxos i una caixa de munició amb vuit cartutxos. I també, van intervenir un revòlver marca Llama, del calibre 38 i municionat amb sis cartutxos.

Les dues es trobaven en perfecte estat i a punt per poder fer foc. Per tot això, els guàrdies civils van detenir quatre persones de nacionalitat espanyola per un presumpte delicte contra la Salut Pública. I a més, com que no van poder demostrar la lícita tinença de les armes confiscades se'ls va atribuir un presumpte delicte de Tinença il·lícita d'armes.

Aquestes armes han estat remeses al Servei de Criminalística-Balística de la Guàrdia Civil per tal de comprovar si haguessin estat implicades en algun fet il·lícit.

Dels fets, els policies van instruir diligències que juntament amb la droga i les armes comissades, van ser posades disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Figueres.