L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut un reconeixement dels premis mundials Sustainable Cities And Human Settlements Awards, que convoca el Global Forum on Human Settelments (GFHS), un organisme vinculat a les Nacions Unides. En concret, ha guanyat el guardó en la categoria Punt Global amb Menys Petjada i ha estat seleccionat, entre d'altres motius, per haver establert un bon model de desenvolupament sostenible i resilent, i per la integració de l'ecoturisme en la seva planificació.

Els premis es van lliurar durant la catorzena edició del Global Forum on Human Settlements, que ha tingut lloc els dies 5 i 6 de setembre a Addis Abeba (Etiòpia). Els responsables de recollir el premi han estat l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, la regidora de Destinació Turística, Dúnia Oliveras, i l'assessor turístic municipal, Josep Capellà.

Life Pletera

El comitè avaluador ha destacat el caràcter innovador del Life Pletera i l'aposta per la posada en valor del territori, no només per millorar la qualitat de vida de la població, sinó per la seva capacitat de dinamització turística. A més, ha valorat molt positivament el caràcter demostratiu i que hagi estat un exemple, multidisciplinari, de bones pràctiques per mitigar i adaptar les zones litorals als efectes del canvi climàtic.

L'alcalde de Torroella de Montgrí va manifestar que «aquest nou reconeixement internacional ens encoratja a seguir apostant fort per aquest canvi de model de desenvolupament territorial i de promoció turística, i reconeix l'esforç del municipi durant les darreres dècades».

L'alcalde va participar en una taula rodona on va presentar el cas de Torroella de Montgrí i l'Estartit, com a experiència de regeneració sostenible d'un destí litoral a la Costa Brava. Segons Colomí, «aquesta regeneració ha estat possible gràcies a una bona planificació urbanística, una aposta decidida per la protecció i valorització del territori, inversions en accions específiques en què l'aposta per la sostenibilitat ha estat el factor clau i una promoció de la qualitat i l'excel·lència de la destinació».

Aposta per la sostenibilitat

El guardó que s'ha atorgat aquest setembre a l'Ajuntament de Torroella se suma al concedit el passat mes de març, en què Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes va ser escollida com una de les 10 destinacions més sostenibles del món per l'organització internacional Green Destinations.