L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, ha esat citat a declarar als jutjats de Figueres el proper 29 d'octubre per un suposat delicte de desobediència i prevaricació arran del referèndum de l'1-O. El Jutjat d'Instrucció número 6 ha obert diligències prèvies i ha citat el batlle com a investigat per la seva participació en la celebració del referèndum.

Güell ja ha rebut la citació judicial i ahir ho va anunciar a través de les xarxes socials, on va assegurar que «la repressió continua». «Després de dos anys d'haver votat l'1 d'octubre no té cap consistència que ara em cridin a mi a declarar per aquests fets. A més, s'ha demostrat que no vam incomplir cap normativa i, per tant, tinc tota la tranquil·litat del món amb el que vaig fer» ha assegurat el batlle.

Güell també ha qualificat la citació d'«incongruent» perquè en altres casos de querelles contra alcaldes s'ha acabat arxivant. L'alcalde haurà de comparèixer als jutjats arran de la querella presentada per la Fiscalia en què demanava al jutjat d'instrucció de Figueres que investigués l'alcalde de Castelló per presumptes delictes de desobediència i prevaricació en relació amb la celebració del referèndum.

El mateix jutjat que Felip

El jutjat que ha citat com a investigat Güell és el mateix que la setmana passada va acordar seguir amb el procediment obert contra l'exalcaldessa de Figueres Marta Felip i deixar-la a un pas de judici per un presumpte delicte de desobediència arran de l'1-O.

A banda de Güell, la Fiscalia també va querellar-se contra l'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais. En canvi, va arxivar les causes contra l'alcaldessa de Girona i els alcaldes de Santa Coloma de Farners, Puigcerdà, Olot i Palafrugell.