L'Hospital de Figueres ha acabat la primera fase de la reforma del bloc quirúrgic. Avui han entrat en funcionamnt els dos quiròfans del centre hospitalari després de les obres de juliol i agost, amb l'objectiu de modernitzar i millorar les instal·lacions del bloc quirúrgic.A partir d'aquesta setmana el centre recupera els sis quiròfans de què disposa per a dur a terme l'activitat quirúrgica habitual.

Les obres van començar a principis de juliol i s'han executat a l'estiu aprofitant que disminueixen les intervencions a l'hospital. Els treballs han permès la reforma integral de l'espai, la modernització de les mesures de seguretat i del sistema de climatització, l'adaptació de la instal·lació a la nova normativa i el canvi de l'equipament. Tot plegat suposa una millora tant pel confort dels pacients com per al personal de l'hospital.

Aquesta és la primera de les dues fases de què consta el projecte de modernització global del bloc quirúrgic, que compta amb un pressupost de més d'un milió d'euros -600.000 euros per la primera fase i 500.000, per la segona-. La segona, en què s'actuarà en els altres dos quiròfans del 1994, s'abordarà l'estiu vinent.

Aquest projecte servirà per posar al dia les instal·lacions del Bloc Quirúrgic i fer una redistribució dels espais. El bloc consta de sis quiròfans: dos que s'han reformat ara, dos que es van fer al 2011, coincidint amb la construcció de l'Edifici Est, i dos més que daten del 1994.