El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha suspès l'elecció de la pubilla i l'hereu de la comarca per baixa participació. L'acte estava previst per al proper 14 de setembre a la plaça Gran de Peralada. En un comunicat, l'ens ha anunciat la decisió, que s'ha pres de forma consensuada amb els representants de l'associació Foment de les Tradicions Catalanes i l'Ajuntament de Peralada.

El motiu de la suspensió és la baixa inscripció rebuda de participants en la convocatòria, fet que impedia desenvolupar el certamen en la seva normalitat. Els organitzadors i el Consell Comarcal s'han emplaçat a buscar fórmules i incentius que permetin incrementar la participació en aquest esdeveniment de cares a les properes edicions, engrescant entitats, associacions i municipis en aquest objectiu.

El conseller comarcal de Cultura, Josep Maria Bernils, ha lamentat la decisió i defensa la necessitat d'escollir aquests representants. «Enrere han quedat les figures decoratives i, per tant, es tracta de presentar gent compromesa, ferma i implicada», ha insistit.