Mentre la Diada sigui una celebració excloent i pensada per confrontar, des de Ciutadans seguirem sense participar-hi. La novetat d'aquest any a Figueres és que qui organitza aquesta jornada, la incentiva i la promociona és el PSC, la crossa del separatisme que segueix mirant cap a un altre costat mentre al balcó de l'ajuntament penja una pancarta partidista, mentre la ciutat està plena de llaços grocs, mentre l'estelada ocupa els espais públics i mentre la Diada seguirà sent un acte excloent, partidista, que genera confrontació i és aprofitat pels partits separatistes per insultar més de la meitat dels catalans. Sembla que al PSC del Sr. Casellas això ja li va bé.

Mentre els partits separatistes de Figueres, liderats per la Sra. Lladó, segueixen dient que «ho tornaran a fer», «que treballaran per la República», «per la independència», «que no acataran les sentències», tenim un vicealcalde socialista aplaudint i fent-se l'orni, com si no hagués passat res. Mentre més de la meitat dels nostres veïns s'hauran de quedar a casa l'11 de Setembre, silenciats i exclosos a causa de l'opressió dels partits separatistes -socis del PSC- què farà el Sr. Casellas? Aplaudir i fer un discurset com tots els 11 de Setembre?

No, no es pot participar d'actes d'enaltiment nacionalista pensats per anar contra la meitat de la població que pensa diferent. Això és generar conflicte i fractura social. La Diada hauria de ser el 23 d'abril, una festa capaç d'unir tots els catalans, que agrada a tothom, on tothom es pot sentir inclòs i representant. Segur que tots els catalans ens posaríem d'acord per fer de Sant Jordi una festa universal. De fet, Ciutadans ja ha demanat que s'inclogui com a patrimoni cultural immaterial declarat per la Unesco.

El separatisme ha d'abandonar el frontisme, el xoc permanent, l'ús partidista de les festes i la cultura per crear confrontació. Des de Ciutadans treballarem per entendre'ns en democràcia, perquè el més preuat que tenim és la convivència.