L'associació l'Anxova Peluda de l'Escala denuncia que l'Ajuntament vol reprendre el conveni amb el Consell Comarcal per la recollida d'animals abandonats. L'entitat recorda que, des que es va fundar fa sis anys, ha «vetllat» per evitar que els animals que recollien del carrer acabessin a la gossera de Figueres, que acumula «denúncies de mala gestió i de condicions indignes que els gossos pateixen».

L'Anxova Peluda ha convocat una manifestació dilluns coincidint amb el ple on es vota el conveni amb el Consell Comarcal. L'associació recorda que mai han rebut cap ajut de l'administració i que en reiterades ocasions s'ha sol·licitat que la Policia Local disposi d'un lector de xip i una gàbia per a emergències.

L'entitat assegura que a principis d'any es van reunir amb el govern local per formalitzar un conveni entre les parts per poder prestar aquest servei. S'hauria acordat valorar la inversió que s'hauria de fer per proveir d'entre cinc i sis gàbies un terreny on la protectora pogués treballar. Xifren la inversió en 12.000 euros. Diuen que des d'aleshores el consistori no s'hi ha tornat a posar en contacte. L'Anxova Peluda denuncia que el nou conveni va en contra d'un tracte «just» i «humanitari» cap als animals i menysprea la feina de les entitats locals.