L'Ajuntament de Roses inaugurarà aquest dissabte 14 de setembre el nou Centre d'Interpretació del castell de la Trinitat (XVI), amb què es donarà a conèixer la història de la població i de la fortificació. En la museïtzació del castell s'hi han invertit 625.000 euros.

Els espais interiors, segons el projecte que es va aprovar l'agost de l'any passat, es divideixen en cinc àmbits en els quals s'incorpora iconografia 3D, recreacions de paisatges i escenaris, gravacions singulars fetes a través de grups de recreació històrica i escenografies hiperrealistes amb efectes visuals.

Cadascun dels cinc àmbits mostra diferents aspectes de la història de Roses: les fronteres marítimes i terrestres i la importància geoestratègica del port de Roses; el temps d'artilleria i fortaleses, el funcionament del castell o les batalles que es van viure en aquella època.

El castell de la trinitat es va construir entre el 1544 i el 1546 amb finalitats defensives. El 1808 es va ensorrar en un d'aquests atacs i entre el 2002 i 2010 es va tornar a reconstruir el castell, que dissabte es podrà visitar.