El passeig d'Empuriabrava ha guanyat espai, un sector que no havia sofert millores en els últims quaranta anys. Aquest ha sigut el primer estiu amb el front marítim completament transformat. Es tracta d'una important reforma, impulsada el 2016 i dividida en quatre fases, que es va completar aquesta primavera i que ha suposat una inversió global de 4 milions d'euros.

L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, destaca que el passeig de la marina d'Empuriabrava és un important punt d'atracció turística per al municipi. «L'estiu passat ja van funcionar tots els serveis de restauració i només ens faltava acabar la millora del passeig. N'estem molt contents i del que es tracta ara és mantenir-lo», diu Güell.

El quilòmtre de passeig Marítim ha guanyat en amplitud, equipaments i serveis. La reforma ha inclòs nou asfaltatge, aixecament d'un mur de contenció, desguassos pluvials, il·luminació i zona d'esbarjo i s'ha executat per etapes durant quatre anys.

La remodelació ha sigut «l'obra estrella» del passat mandat, subratlla el batlle, qui a més explica que ja han començat a notar-ne un «rèdit». L'agost s'ha mantingut com el mes en què la marina ha rebut més visitants, segons Güell, i sobre si es podrà allargar o no la temporada durant el setembre, el batlle ho deixa en mans de la meteorologia.

A més, la transformació s'ha fet també amb la participació ciutadana. L'Ajuntament de Castelló va portar a terme el 2016 un procés participatiu sobre el passeig Marítim, del qual va sorgir el projecte d'enjardinament que finalment es va acabar executant. De fet, aquesta ha sigut una de les actuacions que més han canviat la imatge del passeig i ja es va estrenar l'estiu del 2018.

Fruit també de la participació ciutadana, aquest estiu es va inaugurar un skate park. Aquest va ser un dels projectes més votats dels Pressupostos Participatius del 2018, i amb aquesta darrera obra l'Ajuntament dona per finalitzada la transformació de la primera línia marítima.

Segona línia de mar

Amb el passeig ja acabat, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries afrontarà en els propers quatre anys l'adequació de la segona línia de mar de la zona de Sant Mori. Segons ha explicat l'alcalde, ja estan treballant en un avantprojecte per a la reforma d'aquest sector comercial, per tal de «fer-la més amable i atractiva» per al públic. El batlle no ha xifrat la intervenció i assegura que, un cop enllestit el projecte, es presentarà en un acte públic.