L'Ajuntament de Figueres ha tret a concurs públic el manteniment dels parcs infantils i les àrees de salut de la ciutat. El contracte té un pressupost de 400.000 euros i una durada de dos anys i l'empresa adjudicatària tindrà com a objecte assegurar-se que «en cap cas» es posi en perill la seguretat dels usuaris, ja sigui pel desgast de les instal·lacions, trencament, manca de manteniment o vandalisme.

L'empresa haurà d'assumir el manteniment de les àrees de joc de 16 centres escolars i 60 parcs infantils arreu de la ciutat. La licitació es va publicar ahir i la presentació d'ofertes finalitza el 9 d'octubre.

El contracte tindrà una durada inicial de dos anys, prorrogables dos més i, a més de garantir la seguretat, haurà de conservar el «valor lúdic i l'estètica» de les instal·lacions evitant qualsevol deteriorament que afecti el joc, tal com es recull en el projecte.

La futura empresa adjudicatària haurà d'assumir la conservació, manteniment i neteja de tots els jocs infantils i àrees de joc de titularitat municipal, així com també les àrees de salut. El contracte, a més, inclou la instal·lació de noves àrees de joc.

L'anterior servei ja estava externalitzat. El 2013 es va adjudicar a la Unió Temporal d'Empreses Arico Forest-Aglomerats Girona amb un primer contracte de 3 anys. Un cop esgotat el termini, el contracte es va prorrogar fins a tres vegades, entre el 2016 i el 2018. La tercera i última pròrroga anual la va aprovar l'anterior govern al gener del 2018, des de l'1 de febrer d'aquell any fins al 31 de gener del 2019.

Amb la finalització de l'anterior contracte, el servei s'ha hagut de treure a concurs. L'externalització dels serveis es manté perquè, tal com es recull a l'informe, l'Ajuntament no disposa de suficients recursos humans i materials per a prestar aquest servei amb «eficiència i celeritat».