Les actuacions policials relacionades amb el tràfic i cultiu de marihuana a Figueres i la resta de l'Alt Empordà són molt freqüents. De fet, una revenja per una qüestió relacionada amb el control del narcotràfic sembla la principal hipotesi per explicar el tiroteig de dijos a la nit a la capital de la comarca. Un assumpte que preocupa les autoritats. L'alcaldessa Agnès Lladó demanava més recursos policials per actuar davant un problema que extén al conjunt de la comarca.

A principis de 2019, l'aleshores alcalde de Figueres, Jordi Masquef, va arribar a assegurar: «Ens sentim avergonyits però no ens amaguem que el sector oest (de Figueres) és com un supermercat de la droga». El batlle va lamentar la situació en què viuen els barris de la zona nord-oest i que ha atribuït a la situació fronterera de Figueres. «Comprar droga és més barat a l'altre costat de la frontera» ha matisat Masquef, que ha reclamat més efectius policials i la implicació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

L'alcalde de Figueres admet que part de la ciutat és un 'supermercat de la droga'

L'alcalde de Figueres admet que part de la ciutat és un 'supermercat de la droga'

Masquef va lamanetar que la responsabilitat recaigui «sempre en els mateixos», en referència a la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra i va insistir en la necessitat d'una major implicació dels cossos de seguretat estatal «en l'exercici de les seves competències». «Els hem demanat que facin controls més explícits d'entrades a l'autopista, al barri i en determinats vehicles» va explicar el batlle.

«El jutge degà ha reconegut que aquesta partida judicial és molt conflictiva per la ubicació fronterera i això comporta que molta gent del país veí vingui a cultivar i comprar aquí», va insistir Masquef.