L'Ajuntament de Roses invertirà 300.000 euros en la tercera edició dels pressupostos participatius. Els veïns del municipi podran decidir en quins projectes destinar aquesta quantitat del pressupost municipal del 2020, on l'equip de govern integrarà les propostes més votades.

El procés participatiu per recollir propostes a Roses va començar ahir i finalitzarà el proper dia 30. Durant aquestes dues setmanes, els veïns interessats a presentar propostes d'inversió al municipi podran fer-ho a través del web tudecideixesroses.cat o dipositant una butlleta a les urnes que trobaran al SAC de l'Ajuntament, a la Biblioteca de Roses o a l'Oficina de Turisme.

El el regidor d'Economia i Hisenda, Marc Danés, va explicar durant la presentació la voluntat de millorar el procés participatiu per implicar la ciutadania. Així mateix, l'alcaldessa Montse Mindan va assegurar que, després que l'any passat haguessin d'aturar el procés, enguany busquen un «salt qualitatiu» en govern obert al municipi.

A partir del 30 de setembre, totes les propostes recollides seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat passaran a la següent fase.

Posteriorment, el 23 d'octubre, es convocarà el Fòrum Ciutadà de Priorització, una sessió participativa oberta a tothom en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular. Serà del 3 al 18 de desembre i hi podran participar els majors de 16 anys.