Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous passat tres homes de 29, 35 i 37 anys com a presumptes autors de dues plantacions de marihuana valorades en més de 51.000 euros. A principis del mes d'agost els mossos de la comissaria de Figueres van localitzar una finca situada a la zona del Pla d'Hostalet de Figueres mentre feien un patrullatge preventiu.

Segons el cos policial, el mas estava situat en un camí rural i tenia diverses lones de gairebé dos metres d'alçada a la part exterior per «poder ocultar les plantacions i dificultar-ne la visualització des de fora».

La unitat d'investigació, que es va encarregar del cas, va dur a terme una entrada i escorcoll a l'esmentada finca, on van participar efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana i efectius de l'Àrea de Recursos Operatius de la Regió Policial de Girona. En el registre es van localitzar dues plantacions de marihuana, de 100 i 31 plantes i dues tendes de campanya. Els Mossos també van trobar un ganivet, un fusell de pesca submarina amb arpó, una bomba d'aigua, una carabina d'aire comprimit, munició, telèfons mòbils i dos vehicles. Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior, la droga estaria valorada en 51.609 euros. El mateix dia es van detenir tres homes com a responsables de les plantacions.

Els detinguts, a qui els consten múltiples antecedents, van passar el divendres passat a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, qui va decretar-ne la llibertat amb càrrecs. Estan imputats per un pressumpte delicte de seguretat pública.