Les entitats Iaeden-Salvem l'Empordà i SOS Costa Brava han presentat un recurs de reposició a l'Ajuntament de Llançà contra l'aprovació definitiva de la reparcel·lació del pla parcial del sector de La Selva. També ho han posat en coneixement d'Urbanisme. Els ecologistes asseguren que la urbanització té un «potencial» de 170 habitatges i una ocupació de 5 hectàrees.

En un comunicat, les entitats asseguren que durant el mes d'agost l'Ajuntament va publicar al BOP un decret d'alcaldia amb l'aprovació definitiva de la reparcel·lació del pla parcial SUP-1 Sector La Selva. Segons els ecologistes, aquest sector, classificat com a «sòl urbanitzable delimitat» pel POUM, té «seriosos incompliments» de la normativa urbanística vigent.

Les entitats asseguren que el sector té gairebé un 40% de l'àmbit amb pendents superiors al 20%, una condició que contravé la Llei d'Urbanisme i segons la qual s'han de preservar de la urbanització els terrenys de pendent superior al 20%.

També denuncien l'incompliment al Pla Territorial Parcial de Comarques Gironines (PTPCG). Asseguren que el planejament vigent de Llançà preveu una àrea total de creixement de 88 hectàrees, una superfície «molt més elevada» al creixement permès pel Pla Territorial aprovat el 2006, i que és de 34,53 hectàrees. «Cal que abans de definir ni aprovar cap altre sector al municipi, el POUM s'adeqüi al Pla Territorial de manera urgent», subratllen la Iaeden i SOS Costa Brava.

A més, expliquen que el sector de la Selva de Llançà es troba en fase de revisió del Pla Director Urbanístic (PDU) de la Costa Brava i que està elaborant la Generalitat. Els denunciants consideren que l'Ajuntament hauria de «vetllar pel desenvolupament sostenible del municipi» i esperar que la Generalitat estudiï la viabilitat d'aquest sector. Per tant, demanen «aturar» la tramitació d'aquest projecte que consideren que s'ha fet «a corre-cuita».

D'altra banda, argumenten que el pla parcial del sector defineix un pla d'etapes que es troba fora de termini. Aquest pla es compromet a, una vegada aprovat definitivament el planejament parcial (2015), redactar de «forma paral·lela» els projectes d'urbanització i de compensació del sector en un termini màxim de dos anys. I asseguren que el termini d'execució del pla parcial s'ha «esgotat».

Les entitats també critiquen que no es preveuen les reserves d'habitatges de protecció pública que fixa la Llei del Dret a l'Habitatge.

L'alcalde ho defensa

L'alcalde de Llançà, Francesc Guisset, assegura que fins ara els ecologistes no havien presentat cap al·legació respecte a això i que ara la reparcel·lació ja es troba en fase d'execució. Guisset diu que examinaran «amb profunditat» el recurs, però defensa que el projecte ha superat tots els tràmits i que cap tècnic ha considerat que incomplís la normativa. L'alcalde, a més, també subratlla que el sector no està afectat pel PDU.