La revolució quàntica i les dones científiques centren la quarta edició del Science Needs You, que se celebrarà del 19 al 28 de setembre a Figueres i l'Escala i que organitza l'Associació Catalana per la Divulgació Científica (ACDIC) en col·laboració amb les filials de Tecnologia i de Física de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).

Enguany les activitats es vertebraran a l'entorn de la segona revolució quàntica i la dues vegades Premi Nobel Marie Sk?odowska Curie, amb la qual es pretén donar relleu al paper de les dones a la ciència. Es comptarà amb 3 ponents científiques de primer nivell. També, i com en altres edicions, les jornades serviran per dur fins a l'Empordà alguns dels investigadors més reconeguts del país.

Pel que fa a les activitats, la jornada principal serà el dissabte 28 de setembre, i es repartirà entre dues poblacions: Figueres, de 9.30 a 13.40 hores, a l'Auditori dels Caputxins, i l'Escala, de 20.15 a 24 h, al Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries. La jornada acabarà amb l'obra de teatre La festa del segle, del dramaturg Alejo Levis. Durant el Science es realitzaran, a més, activitats prèvies, que comencen avui al Teatre Museu Dalí amb la conferència Ciència. Renaixement i Dalí, un estremiment sísmic i que continuaran dilluns amb una taula rodona sobre la bomba atòmica i dimecres amb la presentació del llibre El meu primer llibre de Física Quàntica.