Els Bombers de la Generalitat van trobar ahir a Figueres un home de 71 anys que vivia sol en estat greu. Els serveis d'emergència van rebre l'avís a les onze del matí que alertava que feia dies que no se'n sabia res ni es produïa cap moviment a l'habitatge de l'afectat, al número 10 de l'avinguda Marignane de Figueres.

Els Bombers i la Guàrdia Urbana van accedir a l'habitatge, un primer pis, i es van trobar l'home immòbil i estirat el llit. Els primers ho van fer a través del balcó amb una escala mentre que la policia local hi hauria accedit a través de la porta principal, segons els Bombers. Un cop dins es van trobar l'home amb les constants vitals baixes i en estat greu, per la qual cosa els Bombers li van practicar els primers auxilis i li van subministrar oxigen.

L'avís va permetre actuar a temps i salvar l'home, que ja patia una patologia prèvia, segons fonts de l'hospital de Figueres. Se'l va traslladar amb una ambulància dels Serveis d'Emergències Mèdiques (SEM) fins al centre hospitalari en estat greu. Un cop atès va ser estabilitzat, i poques hores després va ser traslladat a planta, ja fora de perill.

Fins al lloc s'hi van desplaçar dues dotacions dels Bombers, una ambulància medicalitzada dels Serveis d'Emergències Mèdiques (SEM) i la Guàrdia Urbana de Figueres.

La soledat i l'aïllament són els principals problemes en la gent gran. En casos de caiguda o malaltia, aquesta situació es pot agreujar, per la qual cosa és fonamental la complicitat i atenció de l'entorn per detectar qualsevol anomalia abans que sigui massa tard.