El grup municipal de Junts per Figueres qualifica de "decebedor" el balanç dels 100 primers dies de govern quadripartit a la ciutat i lamenta que després d'aquest període l'equip de govern continuï "ancorat en la improvisació permanent, la inacció i la falta de projecte". Segons Junts per Figueres, aquests primers 100 dies "el govern municipal ha estat un vaixell a la deriva, incapaç de donar resposta a cap de les necessitats que pateix la ciutat, i només s'ha preocupat d'atendre els seus interessos personals i partidistes en forma d'augment de sous, dedicacions exclusives i càrrecs de confiança", ha manifestat el portaveu del grup municipal, Jordi Masquef.

En aquest sentit, Masquef denuncia que el govern no ha presentat encara el seu programa de govern, malgrat el compromís inicial de fer-ho el passat mes de juliol. "La ciutat no es mereix aquest desgovern ni aquest desordre", diu el portaveu de Junts per Figueres, que exigeix al quadripartit que "presenti amb urgència el seu programa de govern".

Junts per Figueres considera que l'actual "inoperància" governamental és la principal conseqüència d'un pacte de govern a quatre bandes que "es va fer d'esquenes a la voluntat de la ciutadania". Segons Junts, el quadripartit "ha viscut de les rendes de l'anterior govern", amb projectes com l'aparcament de l'antic camp de futbol, la renovació de les butaques del Teatre El Jardí, la urbanització dels carrers Cendrassos o Damas Calvet, l'inici de les obres de la casa natal de Salvador Dalí o la creació de noves places d'agents de la Guàrdia Urbana. "Sense aquests projectes iniciats i impulsats en l'anterior mandat, avui el balanç dels 100 primers dies del quadripartit seria el més similar a un desert", ha assenyalat Masquef.