Un centenar d'artistes participaran a la Ruta de l'Art de Castelló d'Empúries que se celebrarà de l'11 al 13 d'octubre al centre històric. Les obres s'exposaran en catorze espais diferents d'interès arquitectònic. L'esdeveniment compta amb activitats paral·leles com degustacions de vins, actuacions musicals o visites guiades.

La Ruta de l'Art compleix dotze edicions. Enguany s'han incorporat tres nous espais expositius: el Pati del Palau dels Comtes, els jardins del Palau Macel·li i l'Hort del Convent de Santa Clara.

Artistes de diferents punts del país i de la Catalunya Nord participen en l'edeveniment cultural amb una ruta que permet veure obres artístiques en diferents disciplines.

La comissària de la Ruta de l'Art, Anna Maria Constanseu, ha posat de manifest que l'èxit obtingut fins ara es deu principalment a la capacitat d'agrupar diferents estils i disciplines que permeten a tothom trobar el seu espai convertint-la en una proposta per a tots els públics.

Una de les propostes d'aquest any és una instal·lació de grans dimensions que ja s'ha començat a muntar al Paller d'en Melino de l'artista Evelí Adam.

Per la seva banda, l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, ha destacat la singularitat de la ruta com una proposta totalment consolidada que contribueix a dinamitzar culturalment el territori.