L'Ajuntament de Figueres ara es contradiu i, en un comunicat emès ahir, anuncia que no recuperarà la subvenció de 25.000 euros per al cinema Las Vegas. Tot i que inicialment van explicar que «s'estudiarien solucions jurídiques» per recuperar aquesta subvenció, ahir es detallava que el consistori no té incidència sobre la gestió o activitat de les sales.

Els treballadors van tornar a denunciar aquesta setmana que no cobraven i l'alcaldessa Agnès Lladó i el propietari del cinema, Ventura Pons, es van reunir dimarts. Precisament el mateix dimarts les sales van haver de tancar per falta de personal. Fonts municipals també havien assegurat, un cop celebrada la reunió, que a més d'aquestes «solucions jurídiques» també s'estudiaria la possibilitat d'atendre els treballadors a través de l'àrea de Promoció Econòmica si aquests ho sol·licitaven.

El darrer ple municipal va aprovar una modificació de crèdit en què es donava de baixa la partida de 25.000 euros perquè, tal com va explicar el regidor de Cultura, Alfons Martínez, no sabien quin era «l'objecte» de l'ajut ni tenia justificació.

Des de l'Ajuntament ara asseguren que es confia en què l'empresa «pugui trobar solucions jurídiques i econòmiques per a la continuïtat de la seva activitat i evitar que els treballadors es puguin veure afectats». Les històriques sales van ser recuperades l'abril del 2018 pel cineasta Ventura Pons amb una inversió d'1,7 milions d'euros. L'Ajuntament hi va participar amb 350.000 ?.