Es pregunta en el seu mur de Facebook el veterà activista de la societat civil figuerenca en Joan Oliva, si és que hi ha «crisi en l'equip de govern de l'Ajuntament de Figueres», perquè «després de 120 dies de les eleccions, encara no hi ha consens en el programa d'actuació, per fer-lo públic».

Un servidor no ha cregut mai en aquesta mena de recés, en aquesta espècie de pax romana dels cent dies d'impàs, de termini per la publicació dels programes d'actuació, perquè crec que a la política, sigui local, regional o nacional, s'ha d'arribar amb els plans d'actuació a llarg termini elaborats i decidits, que els del dia a dia, per imperiosa necessitat de la vida s'han d'anar resolent a mesura que van apareixent encara que sigui per simple inèrcia administrativa.

Jo no m'atreviria a dir que els quatre genets del canvi no tenien idees i planificació per implantar-les en cas de guanyar unes eleccions (ampliem el terme de guanyar a formar part de l'equip de govern), així que no sé si decantar-me pel que pregunta l'amic activista tot pensant que si bé tres potes són capaces de sustentar una taula encara que alguna d'elles tingui alguna mancança, (potser degut al principi geomètric que tres punts determinen un pla), l'equilibri amb quatre és impossible si no són de la mateixa llargària, o bé pensar que el pla de govern del quadripartit li passa com a Godot que avui no vindrà però demà sí.

Però sí, sobta la tardança perquè cal pensar que la nova Mayoress no és una nouvinguda sinó que ha tingut quatre anys d'entrenament a l'oposició, i del ViceMayor no en parlem, que amb els anys que porta entre dirigent i dirigit és indubtable que deu tenir molt clares les idees de les mancances i les possibilitats ciutadanes.

Què passa, és la desigualtat de les altres petites potes les que dificulten l'estabilitat, les que fan perdre l'equilibri?

Diuen que aviat ho sabrem. Pels moments, per a mi, així a bote pronto, la mesura més innovadora i espectacular d'aquests cent dies ha estat l'alliberament dels mugrons femenins en les piscines municipals.

I no ho dic perquè sigui usuari d'aquests serveis.