L'Ajuntament de Figueres ha incitat les obres de millora d'adequació i accessibilitat del carrer Sant Llàtzer entre la plaça de l'Estació i el carrer Méndez Núñez, per ampliar les dues voreres del carrer i facilitar una millor accessibilitat i seguretat dels vianants. Es tracta d'una zona de pas amb una gran afluència de vianants i vehicles, en situar-se en l'itinerari entre les estacions de trens i autobusos de Figueres i el centre de la ciutat.

A més de la remodelació en superfície del vial, els treballs també suposaran una millora de la xarxa d'aigua, la renovació de l'enllumenat públic i el soterrament de les línies telefòniques, així com una millora estètica del carrer amb la incorporació d'arbrat i l'actualització del mobiliari urbà i la senyalització horitzontal i vertical.

Els treballs tenen una previsió d'execució de 10 setmanes i un pressupost de 94.918,78 euros (IVA inclòs). Actualment, l'asfaltatge del carrer presenta diversos desperfectes com ara clots i esquerdes que s'hauran de solucionar.