01 de octubre de 2019
01.10.2019
Diari de Girona

L'hospital de Figueres podrà formar metges especialistes en geriatria

El centre sanitari podrà formar quatre professionals per any acadèmic a partir del curs 2021-2022

01.10.2019 | 00:44
L'hospital de Figueres podrà formar metges especialistes en geriatria

L'hospital de Figueres podrà formar especialistes en geriatria. El centre ha aconseguit l'acreditació per part del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social de la Unitat Docent Multiprofessional de Geriatria. A partir del curs 2021-2022 el centre alt-empordanès tindrà capacitat per formar 4 professionals per any acadèmic en aquesta especialitat, dos metges i dues infermeres.

El procés d'acreditació ha comportat l'avaluació i auditoria per part del Departament de Salut de la capacitat docent, els professionals qualificats i l'estructura física i de serveis que requereix aquest programa de residència.

Segons el centre, l'hospital de la Fundació Salut Empordà (FSE) és l'únic gironí que comptarà amb aquest tipus de formació especialitzada, la qual cosa representa un «salt qualitatiu tant per a l'entitat de Figueres com per a la resta de centres de la Regió Sanitària de Girona», asseguren des de la Fundació. «Aquesta és una especialitat cada vegada més necessària, pel creixent envelliment de la població», explica l'hospital en un comunicat.

El Ministeri de Sanitat també ha acreditat el Centre Sociosanitari Bernat Jaume i l'ABS l'Escala, els altres dos centres que integren la FSE, com a espais associats per impartir aquests ensenyaments en geriatria. El cap d'estudis, Armand Grau, defensa que l'acreditació ha estat possible pels «serveis de qualitat» en l'atenció dels pacients.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook