02 de octubre de 2019
02.10.2019
Diari de Girona

Un acusat de fer tocaments a una nena de 12 anys a Castelló pacta 2 anys de presó

La Fiscalia i la defensa han acordat reduir a menys de la meitat la petició inicial per abús sexual després que l'acusat hagi reconegut els fets

02.10.2019 | 00:13
La pena inclou la prohibició d'aproximar-se a la víctima.

El judici previst a l'Audiència de Girona ahir per jutjar un home acusat de fer tocaments a una nena de 12 anys a Castelló d'Empúries el juliol de 2017 va acabar amb una conformitat. La petició inicial de 5 anys de presó per part de la Fiscalia per abús sexual s'ha reduït a 2 anys després que l'acusat reconegués els fets, i l'acord també ha inclòs la suspensió de la seva expulsió del territori per estar en situació irregular.

Els fets pels quals l'acusat haurà de complir fins a 2 anys de presó van tenir lloc el 21 de juliol de 2017, cap a les onze de la nit. Segons relaten els escrits de la Fiscalia, l'acusat va acordar amb la víctima, una nena de 12 anys, portar-la amb cotxe fins a la Jonquera per veure el germà de l'home, que era amic de la mare de la víctima.

Durant el trajecte, va aturar el vehicle en uns descampats situats a Castelló d'Empúries, va envoltar pel coll, amb el braç, la menor, li va acostar el cap als seus genitals amb intencions «libidinoses» i li va començar a realitzar tocaments al cos. Els intents van cessar quan la nena va posar-se a plorar, i llavors la va dur a casa amb l'avís que no revelés el que havia passat ni a la seva mare ni a la parella d'ell.


Reducció de presó

L'acord entre la Fiscalia i la defensa redueix la pena de 5 anys de presó sol·licitada inicialment per l'acusat, que no té antecedents penals, però en canvi manté els 2.000 euros demanats en concepte de responsabilitat civil per danys morals «tenint en compte la curta edat de la menor». A més, l'acusat tindrà prohibit aproximar-se a una distància superior a 500 metres i comunicar-s'hi durant 5 anys per cap mitjà.

«Es tracta d'un pacte positiu per la víctima, ja que hem evitat sotmetre la nena a declarar davant d'un tribunal», va valorar la lletrada de l'acusat, Natàlia Frigola.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit