L'Ajuntament de Castelló d'Empúries i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) han signat un conveni per la neteja del riu Muga. El ple va donar llum verda a l'acord, que permetrà en breu desbrossar la llera de la Muga en un tram de 1.050 m de llargada entre el pont de Sant Pere i el pas dels Griells. Els treballs que es preveuen tenen un cost d'uns 35.000 euros i són finançats en un 80% per la mateixa ACA.

Paral·lelament, s'han iniciat uns treballs també de desbrossat que afecten el tram de 650 m que va del passallís de l'asil Toribi Duran fins al pont Nou, en aquest cas mitjançant unes partides reservades amb motiu dels aiguats del novembre de 2018.

La suma d'aquestes dues actuacions permetrà que abans que acabi l'any es pugui deixar endreçada la llera de la Muga en la pràctica totalitat del seu recorregut al seu pas pel nucli urbà. Restarà pendent un tram de 380 metres. Els treballs no afecten la totalitat de la vegetació de les lleres, sinó que alternen bandes lliures de vegetació i per on l'aigua pot discórrer sense obstacles, amb altres on els arbres es mantenen.