La Secció Quarta de l’Audiència de Girona ha jutjat avui el propietari d’un restaurant acusat de fer presumptament diversos tocaments a dues nenes de 14 i 15 anys en diverses ocasions a Figueres entre el 2015 i el 2016. La Fiscalia demana per l’acusat 11 anys de presó per dos delictes d’abús sexual. La defensa n'ha demanat l’absolució en considerar que els fets descrits per les víctimes són falsos i que responen a la voluntat de fer-li mal.

En la seva declaració, l’acusat ha explicat que coneixia a una de les víctimes des de feia temps, ja que aquesta anava molt sovint al seu restaurant a fer els deures i a passar les tardes amb els seus amics o amb la família. A més també la considerava «com una filla», i això motivava les abraçades i petons que aquesta va denunciar haver patit en diferents ocasions «més enllà d’una forma amistosa».

L'acusat també ha assegurat que la denúncia, que va presentar-se un any més tard (novembre de 2016) que succeïssin els fets, és el resultat de la mala fe de la família de la noia. «Jo havia denunciat la parella de la seva germana anteriorment perquè portava problemes al local amb drogues, i per això van voler destruir-me la vida», ha apuntat. Aquests fets «van motivar» el tancament del local per les acusacions que va rebre de "pederastia". Respecte a les acusacions d’abús, ha dit que «mai havia tocat» a cap de les dues menors, i que de fet tenia «prohibit» als clients entrar a la barra, que és el lloc on les noies van denunciar haver estat abusades.

La primera noia ha declarat que havia estat abusada entre l’estiu i el novembre del 2015: «en aquest moment va transgredir la barrera de confiança», i va iniciar en diferents dies tocaments a diverses parts del cos, i que en una ocasió fins i tot va arribar a la zona genital. «Em tenia controlada, ho sabia tot de mi, fins i tot les meves parelles», ha indicat. La noia va explicar que va deixar de regentar el local després de l’última agressió, i per «por» no va denunciar l’acusat fins que mesos després van arribar-li rumors que havia fet tocaments a altres noies. «Volia evitar que ningú més passés pel mateix que jo», ha relatat.

La mare de la menor ha dit que no sabia res del que va passar fins que els Mossos van citar-la a declarar. De fet, la menor va interposar la denúncia per recomanació de la mare d'una noia que també regentava el local i que li havia fet saber que hi havia hagut "més casos" com el seu. En aquest sentit l'acusat ha assegurat que aquesta dona li havia dit que li "arruïnaria la vida".

La segona víctima ha declarat haver patit «abraçades fora del comú» a la zona genital darrere de la barra del restaurant per part de l’acusat entre el setembre i l’octubre de 2016. Ha explicat que era habitual que l’acusat se saludés amb petons a la galta i abraçades amb els clients de confiança, però que en un moment donat va anar més enllà amb ella. També ha dit, responent a una gravació on assegurava davant l’acusat haver estat manipulada per l’altra denunciant, que s’havia sentit «pressionada a denunciar», i que si l’altra víctima no hagués insistit, no hauria pres mesures legals.

En la vista també han declarat diversos clients del bar, que han negat haver vist cap comportament estrany del propietari amb les dues denunciants. Un dels declarants ha dit que que s'havien sentit "rumors" sobre tocaments al local en qüestió.

La Fiscalia ha demanat per l’acusat una pena d’11 anys de presó per dos delictes d’abús sexual, 4 anys de llibertat vigilada i l’expulsió del país de manera subsidiària en cas d’una condemna sense privació de llibertat. L’acusació ha resolt que hi ha prou prova de càrrec per destruir la presumpció d’innocència de l’acusat, i que el fet que ningú veiés els abusos «no demostra que no hagin succeït».

Pel que fa a la defensa, n'ha demanat l’absolució a l’entendre que les declaracions de les dues menors ha estat «incoherent, contradictori i que el fet d’haver interposat la denúncia un any després demostra que l’únic mòbil de la denúncia és la «voluntat d’arruïnar-li la vida a l’acusat». El judici ha quedat vist per sentència.