Castelló d'Empúries i el seu nucli històric es convertiran de l'11 al 13 d'octubre en un gran aparador de l'art amb la participació d'un centenar d'artistes de diferents disciplines artístiques. La Ruta de l'Art representa tot un esdeveniment en el qual el visitant pot trobar una àmplia oferta cultural, artística i monumental en diferents indrets de la vila comtal de Castelló. Aquest any també hi haurà la participació destacada d'artistes provinents del País Basc i la Catalunya Nord. En la presentació del catàleg editat en motiu de l'edició d'aquest any, l'alcalde de Castelló, Salvi Güell posa de manifest que la Ruta de l'Art significa una «excel·lent oportunitat» per gaudir de «primera mà de l'art en majúscules i del nostre patrimoni arquitectònic». Que precisament aquesta fusió entre art i història patrimonial és el que contribueix a que la Ruta de l'Art s'hagi convertit en una cita imprescindible. L'alcalde agraeix en la seva salutació tots els artistes, els propietaris «d'espais privats i totes les entitats i persones que han col·laborat per fer possible aquesta nova edició de la ruta». A més, Salvi Güell convida «tothom a deixar-se endur per l'ambient cultural que es respira aquests dies al nostre centre històric i a gaudir de la mera contemplació de l'art i dels elements arquitectònics en totes les seves dimensions».

Per la seva banda, la pintora i comissària de la ruta, Anna M. Constanseu destaca que personalment per ella és una satisfacció veure «tota la implicació incondicional d'amics, familiars, companys i artistes que durant tres dies omplen la vila de Castelló amb energia i donen una nova imatge, mostrant la diversitat de l'individu, de la creació i de l'art».

A més, Constanseu considera que l'art no descansa i que es mostra més viu que mai en aquesta Ruta de l'Art. «Treballem per nosaltres, pel que estimem i necessitem, per amor, per desig, per anhel, però sobretot, pel que creiem. Perseverança, il·lusió i esperança és el que em porta, any rere any, a seguir amb aquest projecte». Aquest any la imatge de la ruta és de l'artista Josep Plaja.