La Guàrdia Civil investiga si els dos homes que duien una granada i van ser enxampats a la Jonquera tenen relació amb grups criminals.

La policia busca l'origen de l'explosiu i també si va ser fruit d'una transacció i qui va vendre'l o comprar.

El jutge va enviar a presó els dos homes que la transportaven aquest diumenge i estan acusats, com va avançar l'ACN, de ser els suposats autors d'un delicte de dipòsit d'armes i munició de guerra.

Una patrulla de la secció fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera va aturar el vehicle sospitós divendres passat cap a les nou del vespre, quan circulava per l'AP-7 en direcció a França. Era un vehicle d'alta gamma, de color negre i amb matrícula de Bielorússia.

Al cotxe hi viatjaven els dos sospitosos, que són de nacionalitat russa i ucraïnesa. Quan els agents de l'institut armat van inspeccionar el vehicle, van trobar un maletí al seient del darrere. A dins, hi havia la granada de mà "aparentment en perfecte estat".

La Guàrdia Civil va perimetrar una zona de seguretat i va avisar els tècnics especialistes en desactivació d'explosius (Tedax). Els especialistes van concloure que es tractava d'una granada de mà ofensiva, model M-75 i de fabricació russa. A més, van constatar que estava armada i en "perfecte estat d'ús" perquè tenia detonador i càrrega explosiva.

Els agents van arrestar els dos sospitosos i el jutge els va enviar a presó.