El grup de Junts per Figueres ha reclamat a l'alcaldessa, Agnès Lladó, que cessi el regidor de Seguretat, Pere Casellas, a qui se li va aprovar en el ple de dilluns la compatibilitat per exercir d'advocat en el torn d'ofici.

Des del grup municipal, el regidor Carles Arbolí considera que són funcions incompatibles perquè el regidor de seguretat «té accés a informació sensible i compromesa». Per Junts es tracta d'una contradicció ètica. «Se'm fa estrany que un regidor que ostenta la seguretat pugui exercir les funcions d'advocat del torn d'ofici», diu Arbolí.

En canvi, per Pere Casellas, les declaracions de Junts són «roïns» i han «plantat dubtes sobre la seva honorabilitat», i l'alcaldessa, Agnès Lladó, defensa «l'ètica» del seu soci de govern. «Jo no soc qui la jutjarà, fins ara no he tingut cap tipus de desconfiança», ha dit.

Casellas ja va ostentar la regidoria de Seguretat entre el 2015 i el 2017, quan el PSC formava part de l'equip de govern de CiU. «Si en Pere Casellas podia compatibilitzar-ho abans, ara no serà menys», va assegurar Lladó.

De fet, ahir l'exalcaldessa Marta Felip també va reaccionar a través de les xarxes socials. «I del juny del 2015 al gener de 2017 no només era regidor de Seguretat, era també regidor responsable del barri gitano... Just un mes abans de detenir aquest clan [Capirote ] i que el senyor Casellas comencés a defensar-los com a advocat. Tot molt normal...», va escriure.

Dedicació exclusiva

A més, també s'ha aprovat la compatibilitat amb l'activitat privada d'advocacia de la regidora socialista Sònia Trilla, qui actualment té dedicació exclusiva a l'Ajuntament. Tant Junts com Cs s'hi van oposar precisament per aquesta raó.