El Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, va detenir divendres passat dos traficants a la Jonquera que intentaven creuar la frontera amb mitja tona d'haixix al cotxe. Un d'ells ha ingressat a presó, mentre que el segon ha quedat en llibertat provisional.

Un dels arrestats duia la droga i l'altre anava en un vehicle llançadora que s'encarregava de vigilar si hi havia controls policials durant el trajecte. L'origen de l'operació «Romeo» arranca amb dues investigacions independents dels Mossos d'Esquadra i de Vigilància Duanera quan van localitzar un vehicle sospitós amb matrícula francesa en una retenció de trànsit a l'AP-7 a l'alçada de Bellaterra. Els agents van veure, a través del vidre posterior del cotxe, tres farcells de tela d'arpillera lligats amb corda verda, usats habitualment per transportar haixix.Quan van comprovar les dades de la matrícula del vehicle d'alta gamma, van descobrir que ja s'havia saltat un control policial a la província de Castelló i van muntar un dispositiu de seguiment del cotxe.

Durant el recorregut, el vehicle va fer nombroses maniobres amb l'objectiu d'evitar qualsevol possible seguiment. Els sospitosos es van aturar a una benzinera de la Jonquera i, allà, els agents van interceptar el vehicle i van detenir tant el conductor del cotxe on hi havia la droga com el del vehicle llançadora. Tots dos són de nacionalitat francesa.

A qui pertanyia la granada?

D'altra banda, la Guàrdia Civil investiga si els dos homes que duien una granada i van ser enxampats divendres a la Jonquera tenen relació amb grups criminals. La policia busca l'origen de l'explosiu i també si va ser fruit d'una transacció . El jutge els va enviar a presó.