L'advocat de Dolors Bassa, Mariano Bergés, ha assegurat després de reunir-se amb l'exconsellera durant més de dues hores que no s'esperaven aquesta condemna i que creu que l'argumentació dels delictes "tan greus" que se li atribueixen és "escassa" respecte del gruix de la sentència. Bergés, que ha rebut la sentència quan es dirigia al Puig de les Basses, diu que no ha pogut aprofundir en el seu contingut però que els arguments per condemnar-la pel delicte de sedició ocupen "deu pàgines" i el de malversació "unes cinc o sis". "M'ha cridat l'atenció que les imputacions a la Dolors són molt genèriques", ha dit el lletrat, que ha posat com a exemple una piulada de Bassa al voltant del qual, ha afirmat, se sustenta la crida a les mobilitzacions "tumultuàries".

"És una condemna que no esperàvem, no esperàvem ni la sedició ni la malversació. Ni els delictes pels quals ha estat condemnada, ni molt menys els anys de presó", ha assegurat Bergés a la sortida de la trobada amb Bassa. El lletrat de l'exconsellera ha dit també que està "afectada" i que els ha demanat -a ell i a la seva germana- que la deixessin sola.

Bergés s'ha reunit durant més de dues hores amb la seva clienta i a l'exterior del centre penitenciari ha explicat als mitjans de comunicació que ha rebut la sentència per via telemàtica quan es dirigia a la presó i que, per tant, no ha pogut estudiar-la en profunditat.

Malgrat això, ha apuntat que creu que, en relació a la resta de la sentència, l'argumentació per "uns delictes tan greus" és "escassa". En aquest sentit, ha dit que pel que fa a la sedició, hi ha deu pàgines i per a la malversació, "cinc o sis". "M'ha cridat l'atenció que les imputacions a la Dolors són molt genèriques", ha afegit.

Pel que fa a les proves, Bergés ha dit que la sentència dona per provada la sedició i les mobilitzacions "tumultuàries" en base a "una piulada" on Bassa "parla de democràcia i, en cap cas, fa una crida al tumult ni a la violència".