Figueres rebutja la sentència del Tribunal Suprem i exigeix l'amnistia dels empresonats i perseguits. Ho ha fet en una moció presentada per ERC, Junts per Figueres, Guanyem i Canviem. El soci de govern, el PSC se n'ha quedat al marge. Junts s'ha tornat a oferir per substituir el PSC al govern.

L'alcaldessa Agnès Lladó ha llegit la moció en la qual es refermen en la regressió de les llibertats i la democràcia. "estem en una situació excepcional", ha dit. Ha exposat que ahir va ser "un dia dolorós" en el qual es van condemnar companys, un dia en què "ens van condemnar a tots", "es va condemnar la democràcia i la llibertat".

El PSC no va donar suport a la moció. El cap de llista, Pere Casellas, no ha intervingut. Ho fa fet el regidor del PSC Alfons Martínez, que s'ha mostrat contrari a la moció. Per Martínez, "es demana de nou d'autodeterminació i no hi estem d'acord", tot i que sí va mostrar el seu suport a protestar amb civisme. Pel representant socialista, "sense diàleg no hi haurà canvi" i s'ha de buscar la transció allunyada dels jutjats.

El cap de llista de Junts, Jordi Masquef, en canvi, s'ha ha tornat a oferir per substituir al govern el PSC i "d'una vegada per totes" tenir una unitat d'acció tenint en compte la situació actual i la que vindrà. El regidor també s'ha queixat per l'hora del ple, a les vuit del matí, que no permet a molts ciutadans assistir-hi.

Xavier Amiel de Canviem i José Castellón també han mostrat el seu desacord amb la sentència.

L'alcaldessa ha acabat el ple donant veu a les persones empresonades llegint algunes manifestacions fetes durant la jornada d'ahir en què van conèixer la sentència del Tribunal Suprem.

Agnès Lladó ha defensat que és un ple per demanar "més democràcia, més llibertat i que es mantinguin els drets de tota la ciutadania" i ha afegit que "cal d'una vegada per totes diàleg".

La moció s'ha aprovat per majoria absoluta amb 15 vots a favor -ERC, Junts, Canviem i Guanyem- dels 21 vots del consistori. El Cs, com havia anunciat prèviament, no ha participat al ple.