L'Ajuntament de l'Escala, amb un govern socialista encapçalat per Víctor Puga que es va presentar a les darreres eleccions amb Candidatura de Progrés, va aprovar ahir al vespre per unanimitat una moció rebutjant a la sentència del Tribunal Suprem i la judicialització del conflicte.

Els regidors de tots els grups polítics amb representació al ple -CP, ERC, Gent, en Comú i Junts- van reclamar obrir una nova etapa presidida per una ferma voluntat de diàleg i demanar a les institucions del país i del conjunt de l'Estat, retornar a la política per cercar solucions a un problema que és de naturalesa eminentment política.

"Una solució dialogada passa per no criminalitzar el moviment independentista i reafirmar el seu caràcter pacífic per trobar solucions que descansin sobre els principis democràtics i la pluralitat política", van exposar.

La llibertat d'expressió i els drets de reunió i manifestació emparen l'expressió pública de la ciutadania, i caldrà que ens els propers dies, aquests s'expressin amb el civisme, la tolerància i el respecte que caracteritza la societat catalana, manifestva la moció.