15 de octubre de 2019
15.10.2019
Diari de Girona

L'Escala, amb un govern socialista, rebutja la sentència del Suprem

La moció va ser aprovada per unanimitat reclamant una nova etapa presidida pel diàleg

15.10.2019 | 11:26
El ple de l'Ajuntament de l'Escala, en una imatge d'arxiu

L'Ajuntament de l'Escala, amb un govern socialista encapçalat per Víctor Puga que es va presentar a les darreres eleccions amb Candidatura de Progrés, va aprovar ahir al vespre per unanimitat una moció rebutjant a la sentència del Tribunal Suprem i la judicialització del conflicte.

Els regidors de tots els grups polítics amb representació al ple -CP, ERC, Gent, en Comú i Junts- van reclamar obrir una nova etapa presidida per una ferma voluntat de diàleg i demanar a les institucions del país i del conjunt de l'Estat, retornar a la política per cercar solucions a un problema que és de naturalesa eminentment política.

"Una solució dialogada passa per no criminalitzar el moviment independentista i reafirmar el seu caràcter pacífic per trobar solucions que descansin sobre els principis democràtics i la pluralitat política", van exposar.

La llibertat d'expressió i els drets de reunió i manifestació emparen l'expressió pública de la ciutadania, i caldrà que ens els propers dies, aquests s'expressin amb el civisme, la tolerància i el respecte que caracteritza la societat catalana, manifestva la moció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook