17 de octubre de 2019
17.10.2019
Diari de Girona

Roses aprova les ordenances fiscals, congelades des de fa una dècada

Els impostos es mantenen intactes però es rebaixa la taxa del menjador i augmenta la quota de la piscina

17.10.2019 | 00:52
El regidor Marc Danés i l'alcaldesa

El ple municipal de Roses va aprovar ahir les Ordenances Fiscals per a l'exercici 2020, amb els vots favorables de JuntsxRoses, ERC, Gent del Poble i Lliures. Un any més, les ordenances venen marcades per la congelació de la totalitat de tributs, que es mantenen igual que en els darrers 10 anys.

La totalitat d'impostos municipals (IBI, IAE, impost de Circulació, Plusvàlua i Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres-ICIO), tornen a congelar-se a Roses i no apujaran les seves quotes durant el 2020. Taxes i preus públics també es mantenen per no augmentar la càrrega contributiva al municipi, modificant alguns conceptes per ajustar-se a la realitat dels serveis municipals o per incorporar-ne altres demanats per la ciutadania.

Rebaixa del menjador escolar

Una modificació que s'incorpora en l'apartat de taxes és la corresponent a la quota de menjador de les llars d'infants municipals, que passa a rebaixar el preu del servei eventual de 6 a 5,5 euros per dia. També es modifica el sistema de pagament d'aquest servei, que passarà a fer-se mitjançant la compra de tiquets.

El preu de la Piscina Municipal tindrà un lleuger increment general destinat a assumir l'augment de salaris previst per als treballadors públics el 2020, mentre que les quotes que es troben per sota del preu de mercat s'apujaran. També s'ajusten les taxes d'obres amb l'aplicació de quotes mínimes. La darrera novetat és la modificació de les bonificacions corresponents a l'ocupació de la via pública, que passen a unificar-se al 50% de les quotes. D'aquesta manera el govern municipal vol potenciar l'obertura d'establiments comercials en èpoques de baixa afluència de visitants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook