L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, està oberta a desencallar el projecte de la Sala Edison, encallat des de fa quinze anys. Lladó diu que es tracta d'una «oportunitat que cal negociar» i assegura que ja ha mantingut converses amb la propietat, l'empresari Antoni Escudero. La històrica sala de cinema va tancar fa més de trenta anys.

El projecte permetria, segons l'alcaldessa, «revitalitzar» el carrer Sant Pau, que en els darrers anys s'ha anat degradant, juntament amb l'edifici de la Sala Edison. Lladó ho va avançar ahir en resposta al xat del Setmanari Empordà, del mateix grup editor que Diari de Girona. Segons fonts municipals, Lladó i Escudero s'haurien reunit en una ocasió en les darreres setmanes en una primera presa de contacte per copsar la voluntat d'uns i altres en relació amb el projecte i s'han emplaçat en una segona trobada per estudiar tècnicament la seva viabilitat.

En declaracions a aquest mitjà, Lladó ja havia assegurat que el projecte estava sobre la taula del govern però matisava que es tracta d'un «projecte de ciutat» que requeria la implicació també dels grups de l'oposició amb l'objectiu que fos «consensuat».

L'equip de govern aposta per tornar a posar sobre la taula la reforma de l'antiga sala de cinema. En campanya electoral, el PSC, soci d'ERC, es va posicionar obertament per recuperar aquest projecte i ara l'alcaldessa ha assegurat públicament haver-se reunit amb la propietat.

Des del 2004, l'edifici és propietat d'Escudero, qui hi projecta un hotel de cinc estrelles, galeries comercials, establiments de restauració i un aparcament. L'ambiciós projecte, però, està aturat i topa amb la catalogació de diversos elements de l'immoble, així com el POUM, que s'hauria de modificar per permetre fer-hi aquest equipament.