Els delictes comesos a Figueres entre juliol i setembre s'han reduït un 4,06% respecte el mateix període de l'any anterior. Així ho assegura l'Ajuntament en el darrer balanç de seguretat d'aquest estiu. De les dades se'n desprèn que en els darrers mesos s'han reduït els furts i estrebades i els robatoris amb força a domicilis, però en canvi han incrementat els les entrades amb força en comerços així com els delictes contra la salut pública, que han augmentat un 68,75%.

En els darrers mesos d'estiu s'han reduït alguns dels delictes que provoquen una major sensació d'inseguretat, segons el consistori, com els delictes contra les persones (-1,66%) i els delictes contra el patrimoni (-5,24%). Concretament, els robatoris amb força a domicili i en empreses han caigut un 31,30% i 46,67%, respectivament, mentre que els furts i les estrebades han descendit un 13,78% i 12,50%, respectivament, si es compara amb les dades del mateix període de 2018. També han sofert un descens important els robatoris en vehicles, que se situen en un 26,09% menys respecte l'any passat.

Pel que fa als delictes contra la seguretat viària, aquest han disminuït fins al 3,81%, i els delictes contra l'ordre públic un 17,95% respecte als mateixos mesos de 2018.

Pressió contra els delictes de salut pública

En canvi, els delictes contra la salut pública han tingut un augment del 68,75% respecte als mesos de juliol, agost i setembre de 2018. L'Ajuntament ho atribueix a la intensificació de les actuacions que els diferents cossos policials han fet contra l'elaboració i consum d'estupefaents en els darrers mesos i en especial, la Guàrdia Urbana de Figueres, amb la intervenció canina a places i carrers del municipi, assegura el consistori en un comunicat.

L'altra tipologia de delicte que ha tingut un creixement important a la ciutat han estat els robatoris amb força en establiments (+41,67%). Una part d'aquests fets delictius es van cometre aquest estiu en diferents botigues del centre de la ciutat. Segons explica l'Ajuntament, es va impulsar un pla específic al llarg d'aquests darrers mesos i ja es van identificar i detenir els responsables.

El regidor de Seguretat Ciutadana de Figueres, Pere Casellas, ha destacat que "aquestes dades són un reflex de de la millorar de la seguretat a Figueres. Les dades de l'estiu ens indiquen que anem per bon camí, però hem de ser autoexigents i millorar encara més, sobretot en algun àmbit concret".