La Denominació d'Origen (DO) Empordà ha organitzat un cicle de tastos de vins a monestirs empordanesos per tal de conèixer el seu passat. La iniciativa permet conèixer la relació entre monestirs i vins.

Monestirs i priorats van escampar el cultiu de la vinya i van anar perfeccionant l'art de transformar el most en vi durant segles. Moltes de les vinyes empordaneses s'estenen pels antics dominis i el vi que neix és fruit de l'herència dels grans monestirs que antigament van poblar valls i muntanyes empordaneses.

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà ha organitzat el cicle dedicat als vins i els monestirs per recuperar aquest llegat.

Cada cap de setmana del mes de novembre s'organitza una visita a un antic monestir per descobrir el seu passat vitivinícola tot fent un tast dels vins produïts actualment en el seu antic domini.

El cicle inclou la visita al Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes (3 de novembre), al Port de la Selva; monestir de Sant Quirze de Colera (9 de novembre); canònica de Santa Maria de Vilabertran (17 de novembre); monestir de Sant de Miquel de Cruïlles (24 de novembre) i Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols (30 de novembre).

Totes les visites tindran lloc a partir de les dotze del migdia i tindran una durada aproximada de dues hores. La DO Empordà ven les entrades del web.

El cicle està coordinat per Clara Poch, de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i Romina Ribera, de Glops d'Història.

La iniciativa compta també amb la col·laboració de la Ruta del Vi DO Empordà, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Rabós d'Empordà, el Consell Comarcal del Baix Empordà i el Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols.