L'Ajuntament de Figueres ha activat el Document Únic de Protecció Civil Municipal (Duprocim) per la intensitat de pluges i l'acumulació d'aigua i risc d'inundacions. L'episodi meteorològic ha obligat a tallar diversos carrers i s'ha registrat una important acumulació d'aigua en nombrosos carrers. L'Ajuntament demana precaució davant les fortes pluges d'aquesta tarda.

L'activació en fase d'alerta del Duprocim millora la comunicació i el contacte entre els serveis d'emergència, s'han doblat els torns de Guàrdia Urbana i hi ha equips de Fisersa en torn de guàrdia en el supòsit que calgués obrir embornals. Els serveis de Protecció Civil estan activats en fase de prealerta, segons l'Ajuntament.

La Guàrdia Urbana ha tallat el carrer Itàlia entre el camí de la Campinya i el passatge Can Lel per inundació sota el pont de l'N-II i també s'ha tallat l'accés a la carretera de les Forques a l'alçada del Rec Susana. També s'ha tallat la circulació de la carretera que connecta Cami Vell de Vilatenim amb N260. De fet, Vilatenim és una de les zones més afectades, tal com ja va succeïr el novembre del 2018 amb la crescuda i desbordament del riu Manol.

D'altra banda, a l'Escala s'hauria produït una avaria elèctrica que hauria deixat sense llum una part dels abonats.