Figueres destinarà 113.923 euros a una dotzena de projectes de solidaritat i cooperació i a dues activitats de sensibilització. El 95% de les subvencions va dirigit a projectes impulsats a països de l'Àfricasubsahariana, especialment al Senegal, mentre que menys d'un 5% del pressupost va encaminat a projectes de l'Amèrica central i, en concret, a Guatemala.

Respecte als àmbits d'actuació, la majoria tenen a veure amb l'educació, com la construcció d'aules escolars, donació de bicicletes per accedir a instituts, energia solar per a escoles rurals, entre d'altres, que representa un 50,85% de l'import econòmic total assignat a les entitats. També hi ha projectes vinculats a la salut i la sanitat, com poden ser l'accés i millora de l'aigua potable, la promoció de la salut pública i la gestió mediambiental.

I finalment, els projectes vinculats a l'apoderament de les dones representen 24,65% de l'import concedit per la subvenció, i amb els quals es fomentarà l'associacionisme femení, l'atorgament de microcrèdits o el foment dels drets de la dona, entre d'altres. Pel que fa als projectes de sensibilització, majoritàriament destinats al públic en general, tenen l'objectiu d'explicar i apropar la realitat dels països en vies de desenvolupament on aquestes entitats treballen, de manera que facilitaran la difusió dels valors de solidaritat, cultura de pau i drets humans entre la societat figuerenca.

Les subvencions les ha aprovat el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat després d'una avaluació on intervenen entitats externes.