23 de octubre de 2019
23.10.2019
Diari de Girona

Figueres xifra en almenys 60 milions el cost de posar «al dia» els espais públics

L'àrea de Serveis Urbans de l'Ajuntament ultima un informe sobre els desperfectes en asfaltatge, mobiliari urbà o subministraments soterrats

23.10.2019 | 00:15
El carrer Damas Calvet de Figueres, on ja es fan millores.

L'Ajuntament de Figueres està elaborant un informe que reculli les mancances i desperfectes a la via pública, que inclou asfaltatge, subministraments soterrats, mobiliari urbà i enllumenat, entre d'altres. L'àrea de Serveis Urbans, en col·laboració amb la d'Urbanisme, hi està treballant des de fa més de dos mesos i de moment s'ha quantificat en almenys 60 milions d'euros la inversió necessària per posar al dia la via pública de Figueres. Així ho ha assegurat l'alcaldessa, Agnès Lladó, i assenyala que l'adequació de les voreres és una de les prioritats de l'equip de govern.

L'informe encara està en fase de redacció i per tant els 60 milions d'euros no serien definitius i el resultat final podria ser superior, segons ha explicat el regidor de Serveis Urbans, César Barrenechea, en declaracions a Diari de Girona.

Des de la regidoria s'explica que la diagnosi és innovadora perquè el consistori no havia disposat mai abans d'un document que recollís totes les mancances de la via pública. L'informe es troba en un estat «molt avançat» i permetrà planificar les actuacions en places i carrers en els propers anys.

L'estudi, que diagnosticarà tots els espais urbans de la ciutat, establirà quines són les principals urgències. Barrenechea assenyala a tall d'exemple que s'està revisant el subsol, l'asfalt, mobiliari urbà o l'estat de la senyalització. A més, també permetrà determinar els barris en què la via pública es troba més degradada. Un cop finalitzat l'informe, es faran públiques les primeres actuacions.

La inversió estimada supera el pressupost anual, per la qual cosa les actuacions que se'n desprenguin s'hauran de planificar almenys en la propera dècada, diu Barrenechea.

En els darrers mesos l'Ajuntament ja ha impulsat l'adequació de vials malmesos com ara el carrer Cendrassos, el carrer Via Làctia o el carrer Damas Calvet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook