La Policia Local de Roses ha comissat 18.881 productes del top manta, quatre cops més que l'any anterior. Fa un any el resultat dels operatius policials contra la venda ambulant il·legal va ser de 4.713 objectes. L'Ajuntament va presentar ahir el balanç de les actuacions policials d'aquest estiu.

Des del consistori es destaca que el canvi d'estratègia d'enguany, consistent en la intensificació dels comisos de material als afores del passeig, ha tingut bons resultats. Les 164 actuacions policials, enfront les 72 del 2018, han permès quadruplicar el material intervingut. Segons l'Ajuntament, aquest «important augment» constaten que el canvi d'estratègia ha permès assolir els objectius marcats a l'inici de temporada. L'estratègia ha permès «minimitzar la rendibilitat» dels venedors ambulants i «garantir la seguretat i integritat de veïns, agents i manters».

En aquest sentit, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, ha assenyalat que la policia ha d'actuar «davant d'un fenomen il·legal», però ho ha de fer de «forma proporcional» i remarca que la valoració que en fa l'Ajuntament és «bona» però no «triomfalista». Plana ha subratllat que cal abordar el problema social que hi ha a l'arrel del top manta.

D'altra banda, el document de balanç policial recull el nombre total d'actuacions realitzades en matèria de policia administrativa (288 serveis), assistencial (122), policia comunitària (617), trànsit (796), via pública (163), seguretat ciutadana (236) i serveis relacionats amb el medi ambient (146), xifres que es mantenen en els paràmetres d'anys anteriors.