Diverses bosses d'escombraries amb restes de plantacions de marihuana van aparèixer ahir a tocar de l'escola Pous i Pagès de Figueres, al barri de Sant Joan. Els abocaments d'aquest tipus de restes vegetals són recurrents a la ciutat i també se n'acumulen en marges a peu de la carretera de Llers o a l'entorn del castell de Sant Ferran.

A les immediacions del centre escolar hi ha abocats no només restes dels cultius de marihuana (sorra de les plantacions i les arrels i tiges de les plantes) sinó també altres deixalles com ara un matalàs i mobles.

Des de l'Ajuntament asseguren que tenen constància d'aquestes pràctiques i que, sovint, els autors es desprenen del material quan sospiten que es faran registres. Per això, llencen la terra amb restes de les tiges, que són perfectament visibles. La Guàrdia Urbana de Figueres té previst inspeccionar la zona i es retirarà la brossa acumulada.

Ubicacions recurrents

L'abocament incontrolat de deixalles en camins als afores de Figueres és una problemàtica de fa anys. Les ubicacions solen ser recurrents: als espais del castell de Sant Ferran, a la carretera de Llers o sota els ponts de l'NB-II que voreja la ciutat.

L'Ajuntament va intentar frenar l'any passat aquests abocaments amb la instal·lació de pedres de grans dimensions, els coneguts com a New Jersey, per tal de dissuadir els abocaments incontroals.

També se n'han arribat a detectar en rieres dels entorns de Figueres i en marges de carreteres secundàries. Entre les restes hi solen haver muntanyes de terra, tubs, testos i altres elements usats en els cultius interiors de marihuana.

Darrerament, se'n van produir en camins entre Vilafant i Avinyonet, municipis limítrofs amb Figueres. S'aprofiten els entorns allunyats de la trama urbana per fer aquest tipus d'abocaments.