L'Ajuntament de Figueres té pendent d'aplicació la nova ordenança d'ocupació de la via pública que contempla la regulació de les terrasses pendent des de fa cinc anys. Es va aprovar abans de l'estiu però es va aplicar una moratòria per no perjudicar el sector. Ara l'Ajuntament mou fitxa i l'alcaldessa, Agnès Lladó, anuncia que ja s'ha reunit amb els restauradors per presentar-la.

Lladó ho comunicava des de les xarxes mostrant la imatge de la reunió amb alguns empresaris del món de la restauració amb qui han parlat sobre aquesta nova ordenança, que inclou un període d'adaptació de sis mesos.

L'ordenança de terrasses es va aprovar el desembre del 2018. Durant cinc anys s'havia anat anunciant la seva imminent aprovació sense que s'acabés de concretar.

Moratòria per evitar l'estiu

En entrar l'actual govern (ERC, PSC, Guanyem, Canviem) va decidir en substituir l'anterior que tampoc s'aplicaria l'ordenança l'estiu passat i va aplicar una moratòria per paralitzar l'aplicació de la normativa durant la temporada turística.

L'alcaldessa de Figueres va apuntar que a l'estiu és quan la ciutat rep un major nombre de visitants i «no és el millor moment per aplicar-la». En aquest sentit va manifestar que es vol «posar ordre, però sense provocar desordre».

Ara aquesta setmana anuncia que ja s'ha reunit amb els restauradors per parlar-ne. La seva aplicació implicarà canvis en algunes de les ocupacions de la via pública actuals.