L'alcalde de Castelló d'Empúries (ERC), Salvi Güell, ha declarat als jutjats de Figueres en relació amb la querella interposada pel Fiscal per la seva presumpta participació de suport en el referèndum de l'1-O. Güell ha declarat que "vaig ser-hi" com un "ciutadà més". En la declaració davant la jutgessa -el Fiscal no hi era- ha respost que no va prendre cap decisió "que em puguin imputar els delictes que se m'imputen de desobediència a funcionari públic i prevaricació".

"Hi va haver un decret d'alcaldia que vaig signar donant suport al referèndum", va dir, però es va signar avans de rebre la notificació del Tribunal Constitucional que impedia fer el referèndum.

Segons Güell, ara el procediment ha de continuar amb el testimoni de diverses presones i tenen sis mesos per decidir si continua endavant o se sobreseeix.

L'alcalde ha agraït el suport rebut de ciutadans i representants polítics. Un grup d'un centenar persones s'ha concentrat a les portes dels jutjats de Figueres en suport a l'alcaldeque estava citat en el marc d'una investigació oberta pel seu presumpte suport i participació en el referèndum de l'1-O.

Amb el lema "Mai caminaràs sol" i responent a la crida feta per ANC han estat tres hores davant les portes dels jutjats per donar-li suport.

L'alcalde ja havia explicat abans d'entrar que respondria a tot el que se lidemanés perquè no té res a amagar.

A banda de veïns, a la concentració de suport també hi ha alguns alcaldes com Sònia Martínez de la Jonquera, Carles Fortiana de Llers, o Josep Maria Cervera del Port de la Selva. I regidors com Joan Plana de Roses o Etna Estrems de l'Escala.

L'alcalde va ser citat a declarar el mes passat pel Jutjat d'Instrucció número 6 de Figueres per un suposat delicte de desobediència i prevaricació arran de l'1-O. El jutjat va obrir diligències prèvies arran de la querella presentada per la Fiscalia en què demanava que se l'investigués per presumptes delictes de desobediència i prevaricació amb relació a la celebració del referèndum.