30 de octubre de 2019
30.10.2019
Diari de Girona

Figueres licita projectes pendents del pressupost participatiu de 2017

Les obres afectaran Vilatenim, les places Creu de la Mà i de l'Estació i el carril bici de l'Olivar Gran

29.10.2019 | 23:35
Figueres licita projectes pendents del pressupost participatiu de 2017

L'Ajuntament de Figueres ha licitat els treballs d'adequació i millora de diversos punts situats a la zona est i sud de la ciutat. Es tracta de quatre projectes pendents sorgits durant el procés de pressupostos participatius del 2017. Concretament, es procedirà a l'arranjament del carrer Nou de Vilatenim, la millora de la plaça de l'Estació i Creu de la Mà, i l'adequació del carril bici de l'Olivar Gran.

Al carrer Nou de Vilatenim s'hi construiran nous trams de vorera en aquells punts on actualment no n'hi ha, així com s'ampliaran d'altres trams per assegurar-ne una uniformitat i garantir el pas de vianants amb major comoditat i seguretat. Tanmateix, el projecte preveu la construcció de dues plataformes elevades a la calçada que formaran un pas de vianants. Finalment, també es preveu l'arranjament de la cruïlla amb el carrer Pla de Marquès.

Els treballs que es realitzaran a la plaça de l'Estació consistiran en la repavimentació dels espais de vianants, amb un tipus de paviment sòlid que impedeixi la formació de basses quan plou, i la substitució de les lluminàries existents per unes de noves més eficients. També es renovaran les lloses malmeses, la jardineria i el mobiliari urbà de la plaça.

Pel que fa a la plaça de la Creu de la Mà, el projecte preveu la reurbanització de totes les cantonades, la transformació de l'interior de la plaça, amb mobiliari nou, més amplitud d'espai, nous paviments i enllumenat, amb l'objectiu que l'espai esdevingui en un lloc més agradable i funcional per als veïns, segons l'Ajuntament.


Nou carril bici

I finalment, l'adequació del carril bici que ha d'enllaçar el nucli de l'Olivar Gran fins a gairebé a Les Forques i el sector Fages de Climent, a tocar de l'avinguda Salvador Dalí, en un recorregut continu de gairebé 1.300 metres.

Els treballs, que es preveuen iniciar un cop passin les festes de Nadal, tenen un pressupost provisional de 309.936,55 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució estimat de 8 setmanes des de l'inici de les obres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit