Els investigadors de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IdibGi) han començat les revisions mèdiques a Figueres per conèixer els factors físics, personals i socials que incideixen en la salut de les persones. S'han efectuat revisions a Castelló i a partir del mes de desembre es traslladaran a Roses.

S'espera que entrevistin unes cent persones en les properes setmanes, a les quals se'ls dona l'opció de fer-se la revisió. A finals d'any el treball de camp haurà entrevistat 550 habitants de la comarca.

Els investigadors treballen en aquest moment des del CAP Josep Masdevall. Contacten amb la persona usuària del centre i, en cas que accepti participar voluntàriament en el projecte, se li dona cita per fer-se una revisió en les mateixes dependències del consultori.

El projecte inclou una entrevista personal i una exploració física amb diverses proves, com un electrocardiograma, una espirometria, una cooximetria o mesures de pes, alçada, funció pulmonar, o l'índex turmell-braç.

A partir del 2020, el Projecte PECT abordarà la segona fase d'estudi, en què els voluntaris d'aquesta primera etapa tindran l'opció de fer-se una ressonància de cos sencer, entre altres proves que aportaran una informació molt sòlida de l'estat de salut de la població.