Roses tindrà a partir del 2020 una ordenança per regular els Habitatges d'Ús Turístic (HUT) a la població. L'Ajuntament ha iniciat el procediment per a l'elaboració de la normativa en aquesta matèria. Roses és un dels municipis de la Costa Brava amb més habitatges d'ús turístic i ara el consistori vol disposar d'una eina pròpia per regular-ho.

En les darreres xifres publicades, els habitatges d'ús turístic a Roses s'acostaven als 4.000 i l'alcaldessa, Montse Mindan, ja havia apuntat la necessitat de regular-ho des de l'Ajuntament.

Els habitatges d'ús turístic són aquells que s'ofereixen pel seu propietari a tercers, directament o indirectament, a canvi d'un preu i per períodes de temps iguals o inferiors a 31 dies.

Per regular aquest servei, l'Ajuntament de Roses està en procés d'elaboració d'una nova ordenança que facilitarà tota la informació referent a permisos exigits per realitzar aquesta activitat, així com les condicions tècniques, de seguretat, d'ocupació o d'equipament de necessari compliment per garantir un bon servei als clients, assegura l'Ajuntament en un comunicat.

Taxa de noves altes d'HUT

Una altra novetat en aquesta matèria és l'aplicació, a partir del proper 1 de novembre, de la taxa corresponent a l'obertura d'activitat innòcua amb un import de 449,13 euros, per a totes les noves altes d'habitatges d'ús turístic que es tramitin. Fins ara, el consistori aplicava una taxa de 78,69 taxa en concepte de tramitació per incentivar l'alta i regulació d'aquest tipus d'activitat.

Un cop finalitzat aquest període temporal d'ordenació, el consistori passarà a aplicar les quotes que corresponen realment a aquest tipus d'activitat, així com a la posada en marxa de la nova ordenança, amb l'objectiu de garantir i treballar en la qualitat d'aquests serveis d'allotjament i, consegüentment, en la imatge i qualitat de Roses com a destinació turística.