La Junta de Govern de Figueres va acordar ahir l'adjudicació de la segona fase del Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer, previst des de fa deu anys, per un import a la baixa de 946.510,36 euros (IVA inclòs) a l'empresa Construo Construccions Generals SL. Les obres consistiran en la construcció d'un edifici bessó a l'actual amb unes dimensions de 548 metres quadrats, tal com contempla el projecte.

L'ampliació de l'edifici, que actualment acull l'Escola Oficial d'Idiomes, permetrà «rellançar» el centre, tal com defensa el regidor de Formació i Ocupació, Jesús Quiroga. «Estem treballant amb empreses del sector tecnològic que poden actuar de hub empresarial i de coneixement precisament per donar suport a aquest col·lectiu», diu el regidor. L'Ajuntament ara està concretant el projecte educatiu i empresarial que acollirà l'espai, ja l'ampliació es va projectar el 2011 i cal «remodelar-lo».

Quiroga defensa que l'Ajuntament «ha d'estar al costat de les empreses i no decidint per elles». És per això que treballen conjuntament amb negocis «de referència» per definir estratègies de desenvolupament que aportin «valor afegit» al territori i permetin trencar amb la dependència del sector serveis. Amb tot, Quiroga calcula que el juny del 2020 l'espai ja podria ser una realitat.

El nou edifici inclourà, a més del viver d'empreses, la instal·lació de noves aules i un espai lúdic a la planta baixa. Al primer pis hi haurà espais de treball i sales de reunions.

El projecte executiu per a l'ampliació del centre de formació integrat es va aprovar definitivament el setembre del 2018 i els treballs es van començar a licitar gairebé un any després, l'agost passat. Era un dels acords entre l'aleshores govern del PDeCAT i ERC, actualment a l'alcaldia.

Els treballs podrien començar entre finals d'any i principis del 2020, ja que queda pendent que la constructora accepti l'obra i es formalitzi l'adjudicació.

La primera pedra

La primera pedra del centre es va col·locar l'any 2003, però les obres no van començar fins al 2011. Aleshores ja es contemplava una segona fase per a la construcció d'un edifici bessó per completar el centre. Fins ara el projecte estava encallat. La segona fase compta amb finançament municipal, de la Diputació de Girona i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).