Una seixantena de persones han acudit als Jutjats de Figueres aquest matí per tal d'autoimculpar-se per participar en el referèndum de l'1 d'cotubre. Es tracta d'una acció convocada per Òmnium Cultural i una mostra de suport als condemnats per la sentència del procés que ja s'ha portat a terme a diferents jutjats de Catalunya.

A dos quarts de nou del matí hi havia una cua davant els jutjats de Figueres de la seixantena llarga de persones esperant per poder autoinculpar-se.

Segons han explicat els membres d'Òmnium, semblava que podrien entrar tots però no ha estat així. Des dels jutjats se'ls ha informat que se'ls limitaria a 25 les autoinculpacions diàries. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va emetre una ordre que estableix aquesta limitació, una ordre que va comportar tensions als jutjats de Girona la jornada convocada per autoinculpar-se.

La resta de persones que avui no podran entrar s'han inscrit en una llista per poder anar procedint a realitzar el tràmit en els dies vinents, ha informat Òmnium Cultural.

Entre els assistents hi havia cares conegudes com l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó o l'exregidora de Figueres i diputada de la CUP, Natàlia Sánchez.