La Policia Nacional ha detingut dos homes a la Jonquera amb material informàtic que conformava un laboratori per clonar targetes de crèdit.

Es tracta de dos ciutadans serbis que van quedar acusats de ser els presumptes autors d'un delicte de falsificació de targetes de crèdit. Després de passar a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, van quedar en llibertar amb càrrecs i mesures cautelars.

Els fets es remunten a finals del mes d'agost, quan els agents de la Policia Nacional en un control establert en una sortida de l'AP-7 al terme de la Jonquera van aturar un veure un vehicle que procedia de França que en detectar la presència policial feia una brusca maniobra.

Per aquest motiu se'ls va aturar en sospitar que poguessin estar implicats en alguna activitat il·lícita.

Després d'un examen superficial de les seves pertinences van poder comprovar que portaven targetes a nom de terceres persones i que després de comprovacions amb les pertinents bases de dades van resultar ser robades.

Un complet laboratori

En un registre més exhaustiu del vehicle, van localitzar dues clonadores de targetes de crèdit, 18 targetes de crèdit o dèbit, un terminal informàtic i suports de targetes en blanc, el que fet i fet resulta ser tot el material necessari per al clonat i falsificació de targetes de crèdit.

Per aquests fets, els dos ocupants del vehicle van quedar arrestats.

L'operatiu policial s'emmarca en la lluita contra el crim organitzat itinerant que opera a la frontera amb França.